Dr. Czuczor Gergely

Dr. Czuczor Gergely

LOKÁLPATRIÓTA

Hírek

A negyedik kétharmad! – Interjú

2022-05-16Ez a győzelem a Holdról is látszik, de Brüsszelből mindenképp – ezt Orbán Viktor kormányfő jelentette ki április 3-án késő este, amikor kiderült, hogy a Fidesz-KDNP zsinórban immáron negyedszer szerzett kétharmados többséget országgyűlési választásokon. S bár, az újabb győzelem talán a legelvakultabb ellenzéki szavazókon kívül senkit nem ért váratlanul, annak mértéke azért meglepetést okozott. Ezen belül is az egyik legfigyelemreméltóbb eredménynek Menczer Tamás Szél Bernadett elleni sikerét nevezhetjük, hiszen az előzetes várakozások a baloldali összefogás egyik kirakatemberének tartott politikushölgyet nevezték a párharc esélyesének. Menczer Tamás azonban, ha nem is fölényesen, de magabiztosan nyert. Győzelmének okáról, a választás eredményéből levonható tanulságokról Czuczor Gergellyel, a Fidesz választókerületi elnökével beszélgettünk.

TOVÁBB

Sorsdöntő hónapok előtt – évzáró Polgári Est a Sziklában

2022-01-03A Szikla Falatozó hangulatos díszletei között került sor az Arany Agancs című lap és a Kelet-Európai Fiatalokért Egyesület második, egyben idei utolsó budaörsi Polgári Estjére. Az élet kicsit felülírta a szervezők terveit, hiszen az eredetileg vendégnek meghívott Menczer Tamás államtitkár betegség miatt végül nem tudott eljönni a rendezvényre.

TOVÁBB

Friss levegőre, jövőképre van szükség

2021-11-10Nagy Tisztelettel köszöntjük Kedves Olvasó, Ön az Arany Agancs (http://www.aranyagancs.hu/) című polgári havilap első számát tartja a kezében. Kiadványunk címének eredete csak addig kérdéses, amíg az ember tüzetesebben meg nem nézi a fejlécünkben is feltűnő Budaörs címerét, benne a település történelmében nagy szerepet játszó Zichy-család jelképével, az Arany Aganccsal. Úgy gondoltuk, talán e szimbólum fejezi ki a leginkább azt, amit e kiadvány alkotói a világgal kapcsolatban gondolnak, éreznek. A hagyományok, az értékek tiszteletét, a rend és rendszer megbecsülését, amelyekért e zűrős, néha kizökkent világban akár harcra is készek. Nyitószámunk első interjúját pedig ki mással készíthettük volna, mint a helyi polgári erők egyik meghatározó alakjával, Czuczor Gergellyel. A Szent Benedek Szakközépiskola egykori igazgatóját 2019-ben bízták meg a budaörsi Fidesz csoport vezetésével, majd tavaly novemberében a párt országos elnöksége is kifejezte bizalmát vele szemben, amikor a választókerület elnöki posztjára nevezte ki Orbán Viktor elnök úr.

TOVÁBB

967 millió forintos támogatást kap a Szent Benedek Iskola Budaörsi Tagintézménye

2021-09-06A Szent Benedek Iskola Budaörsi Tagintézményének elmúlt 10 évben kifejtett minden imáját, munkáját, áldozatát, bizalmát, sok esetben nélkülözését ismerte el az Orbán-kormány az 1448/2021. (VII. 7.) Kormányhatározatával. A tanári, munkatársi, szülői és diákságunk közösségépítése, számos öröme, kudarca, reménysége kapott komoly elismerést ezzel a 966 901 536,- forintos kormányzati támogatással. A tervek szerint az összegből megújulhat az iskola teljes tetőszerkezete, új diákkápolna, foglalkoztató, tantermek és vizesblokk épülhet, a belső villamoshálózat és az épület utca felőli homlokzata is felújításra kerül. Isten éltesse a budaörsi bencés középiskolát!

TOVÁBB

Budaörsön járt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter

2021-07-20Magyarország Európában megnyerte az „oltási versenyt” és ennek köszönhetően előbb nyithattak ki itt Budaörsön is az iskolák, éttermek, a strand és vehettük le végre a maszkokat és szervezhetünk végre közösségi rendezvényeket. A kéthónapnyi előny a gazdaság újraindításában, komoly stratégiai előny Magyarország számára, az európai tagállamok közötti gazdasági versenyben. A nyitás alkalmából a Fidesz vezető politikusai, közéleti személyiségei országjárásra indultak, hogy választókerületetenként tartsanak zártkörű, szabadtéri összejöveteleket.
Pest megye 2. számú választókerületének három nyárindító piknikjén Biatorbágyon Novák Katalin miniszter asszony, Solymáron Schanda Tamás miniszterhelyettes úr és Budaörsön Gulyás Gergely miniszter úr vendégeskedett. Menczer Tamás úr a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára mindhárom alkalmon vendéglátóként köszöntötte a megjelenteket. A nyárindító találkozók az extrém meleg ellenére nagyon sikeresek voltak. A három találkozón, összességében több mint 550 ember vett részt.
Budaörsön 2021. július 12-én, hétfőn délután került sor a találkozóra, ahol Gulyás Gergely miniszter úr, egyebek mellett a sikeres járványügyi védekezésről és intézkedésekről, a gazdaság újraindítását segítő kormányzati támogatásokról beszélt előadásában, majd válaszolt a hallgatóság soraiból érkező kérdésekre. A jó hangulatú beszélgetéseket és a bográcsban készült finom ételt, a megjelentek örömmel fogadták, hiszen végre nemcsak a virtuális térben, hanem személyesen is viszontláthatták egymást. A hangulat kiváló volt, az előadást követően még hosszasan időztek a vendégek a Heimatmuseum kertjében.

Fotó: Szennyes Krisztián

TOVÁBB

Trianon 101. évfordulója Budaörsön

2021-06-04A Nemzeti Összetartozás Napján, hagyományainkhoz híven idén is közösen emlékeztünk a trianoni békediktátum aláírásának évfordulójára. Az emlékezők erőt meríthettek az 2021 június 4-én, pénteken 16.30-tól megvalósult összefogásból Budaörsön a Templom tér - Trianon emlékmű parkjában. Beszédet mondott Menczer Tamás államtitkár úr. Megemlékezésének központi gondolata volt, hogy "minden magyar felelős minden magyarért". Közreműködtek Becsky Boróka, Czuczor Ányos, Siklós Endre és az Üsztürü zenekar.

Fotó: Tóth Olivér

TOVÁBB

Állami támogatás a solymári reformátusoknak

2020-12-09A Magyar Közlönyben megjelent 1874/2020 (XII.2) Korm.határozat alapján a Solymári Református Egyházközség 111 millió forint állami támogatást kap az Orbán-kormánytól. A támogatás célja a helyi református templom, parókia és közösségi termek fejlesztése és épületvásárlás. A solymári egyházi fejlesztések lehetőségéhez szívből gratulálunk! Soli Deo gloria!

TOVÁBB

Új református általános iskola Biatorbágyon

2020-12-04A Magyar Közlönyben megjelent 1874/2020 (XII.2) Kormány határozat alapján a Biai Református Egyházközség, Biatorbágy, Szent István utca végében épülő új, 16 tantermes általános iskola építésére 4 300 millió forint támogatást kapott a Kormánytól. A fejlesztés nyomán 350 diák tanulhat modern, 21. századi, minden igényt kielégítő körülmények között. A biatorbágyi reformátusok építkezése hozzájárul a gyermekek lelki és szellemi gyarapodásához, ezáltal városuk fejlődéséhez. Köszönet a helyieknek, valamint Soltész Miklós államtitkár, Csenger-Zalán Zsolt képviselő, Tarján István polgármester uraknak a támogatásért. Gratulálunk a nagyszerű fejlesztési lehetőséghez. Soli Deo gloria!

TOVÁBB

Botrány a budaörsi egészségügyben

2020-01-19Negyven nap telt el azóta, hogy a Budaörsi Egészségügyi Központban még karácsony előtt 22 szemműtéten átesett betegből, 12 paciens a szakrendelő egynapos sebészeti részlegén súlyos fertőzést kapott. Azóta az érintett betegek többségének további műtéteket kellett elszenvedniük, köztük a paciensek szavaival élve „horror szemműtétre” is sor került. A Szent János Kórház orvosai igyekeznek mindent elkövetni a bajbajutottak érdekében, de a kezelések során több betegnek is jelezték, hogy valószínűleg maradandó károsodást szenvedhettek el a műtött szemükre. Biztosat e téren még nem tudunk, de mielőbbi felépülést kívánunk az érinett betegeknek.

TOVÁBB

Kormányzati támogatás Budaörsnek

2019-12-28A Magyar Közlönyben megjelent 1808/2019. (XII. 27.) Korm. határozat alapján a Budaörsi Református Egyházközség Budaörs, Szabadság út 71. szám alatti telkén épülő temploma, gyülekezeti háza és parókiája 400 millió forint támogatást kapott a Kormánytól. A budaörsi reformátusok építkezése hozzájárulhat városuk lelki újjászületéséhez. Gratulálunk a nagyszerű év végi ajándékhoz. Külön öröm volt személyesen is jelen lenni az alapkőletételnél 2019. szeptember 22-én. Soli Deo gloria!

TOVÁBB

Keménymag Budaörsön!

2019-10-01


Keménymag Budaörsön, Jobboldali B-közép Czuczor Gergely vendégei:

  • Velkovics Vilmos
  • Apáti Bence
  • Dezse Balázs
  • Jeszenszky Zsolt

  • Időpont: október 4. 19.00, helyszín: Adler Kávéház (Budaörs Budapesti út 2.)


    A rendezvény helyszínének befogadó képessége korlátozott, ezért kérjük előzetes regisztrációjukat.

    TOVÁBB

Wittinghoff Tamás lakóparkot zúdít Budaörsre

2019-06-21


Hír TV: https://youtu.be/D0A7bsfi8_A

A sajtótájékoztató 2019. június 21-én, pénteken.

Tősgyökeres budaörsiként, én még gyermekkoromból emlékszem az élhető és szerethető, ember léptékű Budaörsre. Ma csaknem harminc ezren lakjuk a várost, amelyben gomba módra épülnek a többlakásos társasházak, az egykori családi házak helyén. A városunkat lassan körbeveszik az utóbbi években épült lakóparkok, már-már megfojtva az itt élőket. Koncepciótlan, jövőkép nélküli polgármester vezetésével egyre élhetetlenebb a város.
Mi a Fidesz és szövetségesei az élhető Budaörsért kívánunk összefogni a budaörsi polgárokkal.
Városunk nyugati határán egy új lakóparkot kíván építeni egy vállalkozó és ehhez megnyerte magának a polgármestert és csapatát, akik átgondolatlanul, a lakosság érdekeit figyelmen kívül hagyva, döntöttek az átminősítés előkészítéséről.

TOVÁBB

Interjú a Budaörsi Infónak

2019-06-05


forrás: http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2019/06/05/bemutatkozik-a-budaorsi-fidesz-uj-elnoke-es-polgarmesterjeloltje-dr-czuczor-gergely/

(Budaörs, 2019. június 5. – Budaörsi Infó) 2019. április 24-én a központilag feloszlatott, majd az országos szervezet által elfogadott új budaörsi tagokkal újjáalakult helyi Fidesz dr. Czuczor Gergely középiskolai tanárt választotta meg elnökének. Ő indul idén a polgármesteri székért is, miután május 31-én megerősítették tisztségében és hivatalosan a szervezete polgármesterjelöltje lett. Az új helyi elnök, polgármesterjelölt válaszolt a Budaörsi Infó kérdéseire.

TOVÁBB